شیلنگ باد نخ دار

شیلنگ باد

شیلنگ باد نخ دار

شیلنگ باد نخ دار یکی از انواع شلنگ‌های موجود در بازار است که کاربرد‌های مخصوص به خود را دارد. این شلنگ خود در انواع مختلفی وجود دارد. در این مقاله با ما همراه باشید تا با شلنگ باد نخ دار به طور کامل آشنا شوید.

شیلنگ باد نخ دار چیست؟

شلنگ، لوله‌ای منعطف و توخالی با سطح مقطع دایره است که سیال و گاز را از مکانی به مکان دیگر منتقل می‌کند. برخی افراد به محض اینکه نام شلنگ را می‌شنوند، ذهنشان به سمت شلنگ‌های کشاورزی می‌رود. شلنگ‌هایی که برای شستن حیاط، آبیاری باغچه‌ها و درختان استفاده می‌شوند.

در حالی که شلنگ‌ها در انواع مختلفی وجود دارند. شلنگ باد نخ دار یکی از انواع شلنگ‌ها است. این شلنگ‌ها را حتماً در منزل خود دیده‌اید. هر چند بدون توجه به ساختار و مشخصات آن، از کنارش عبور کرده‌اید.

همان‌طور که از نام شلنگ باد نخ دار پیداست، برای انتقال باد، هوا و گاز استفاده می‌شود. این شلنگ با داشتن لایه‌ای تقویتی از جنس نخ، مقاومت بالایی را برای خود رقم زده است. در نتیجه طول عمر بالایی دارد.

کاربرد شلنگ باد نخ دار

شیلنگ باد نخ دار یکی از انواع شلنگ‌ها است که با کاربرد‌های مختلف خود شناخته می‌شود. این شلنگ با دارابودن ویژگی‌های بسیار، در مکان‌های مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد.

اگر شما قصد داشته باشید از این شلنگ استفاده کنید، باید بدانید متناسب با مکان مورد استفاده، کدام سایز، کدام جنس، کدام رنگ و کدام نوع را خریداری کنید.

در ادامه با کاربرد‌ شیلنگ باد نخ دار آشنا می‌شوید.

در صنعت، ابزار و دستگاه‌های پنوماتیک حرف اول را می‌زنند. یعنی فرایند‌های صنعتی بدون وجود این ابزار‌ها و دستگاه‌ها امکان‌پذیر نیست. در این تجهیزات نیز، شیلنگ باد نخ دار و گاز فشرده حرف اول را می‌زند. به گونه‌ای که شلنگ، حجم گاز را کم کرده و با فشار زیاد در ابزارها و تجهیزات منتقل می‌کند.
برای اینکه بتوان این انتقال را بدون خطر و نشتی انجام داد، باید از شلنگ‌های مناسب استفاده نمود. این شلنگ‌های مناسب همان شلنگ‌های باد نخ دار هستند که سیالات و گاز‌ها را با حداقل اصطکاک و نیروی مقاوم انتقال می‌دهند.

چون شلنگ‌‌های نخ دار دارای لایه‌های نخ‌ درون خود هستند، در برابر هوای فشرده نمی‌ترکند و هوا یا گاز را به راحتی انتقال می‌دهند.
از این شلنگ برای انتقال مواد مختلف چون روغن، مواد غذایی، نفت، مواد دارویی، بنزین، فاضلاب شهری و خانگی، باد، گازوئیل و آب و … در خطوط تولید صنایع مختلف استفاده می‌شود.
در صنایع بهداشتی و درمانی از شلنگ باد نخ دار برای انتقال انواع سیالات مایع و گاز مثل گاز اکسیژن در فشارهای مختلف استفاده می‌کنند.
این شلنگ‌ها حتی در منزل نیز کاربرد دارند. اگر به اجاق گاز‌ها نگاه کنید، همه دارای یک شلنگ کوتاه هستند که گاز شهری را به اجاق منتقل می‌کنند. اگر این شلنگ کوتاه را دقیق بررسی کنید، متوجه لایه‌های نخ‌ درون آن خواهید شد.
اگر به شلنگ‌های آبی هم دقت کنید، لایه‌های نخ‌ را مشاهده می‌کنید. این لایه‌ها در شلنگ‌های آبی جهت تقویت شلنگ استفاده می‌شوند و البته در افزایش فشار سیال درون آن نیز نقش دارند.
نوعی از شلنگ‌های باد نخ دار، مایعات هیدرولیکی نفتی مثل نفت، روغن و مشتقات نفتی را جابه‌جا می‌کنند.

معرفی بست دوقلوی کیپر

مواد اولیه شلنگ باد نخ دار

شلنگ‌های نخ دار در انواع مختلفی وجود دارند. فکر می‌کنید علت اینکه این شلنگ در انواع مختلف دسته‌بندی شده است، چیست؟ یکی از دلایل آن، تنوع در مواد اولیه و در واقع جنس آن است‌.

همان‌طور که لباس‌ها را بر اساس جنس به دسته‌های مختلف تقسیم می‌کنند، شلنگ‌ها را هم بر اساس جنس و مواد اولیه به انواع مختلفی تقسیم می‌کنند. در ادامه با انواع مواد اولیه شیلنگ باد نخ دار آشنا می‌شوید.

پلی اورتان (Polyurethane / PU)

پلی اورتان نوعی ماده شیمیایی است که پیوند یورتانی دارد. این ماده از سختی بالایی برخوردار بوده و از قابلیت ارتجاعی یا همان کشسانی برخورد است. انعطاف‌پذیری پلی اورتان یکی از مهم‌ترین عواملی است که از این ماده در تولید شلنگ بهره می‌گیرند.

این ماده همچنین نوعی عایق به شمار می‌رود. یعنی هنگام انتقال باد، سرما یا گرمای باد را نمی‌گیرد و در واقع دمای آن را تغییر نمی‌دهد. اگر دقت داشته باشید شلنگ‌ها وزن چندانی ندارند. چون پلی اورتان ماده‌ای سبک هم است، برای تولید شلنگ مورد استفاده قرار می‌گیرد.

پلی آمید (Polyamide / PA)

پلی آمید با نام تجاری پلاستیک شناخته می‌شود. مقاومت ضربه‌پذیری بالا، مقاومت حرارتی بالا، مقاومت ساییدگی بالا، مقاومت مطلوب در برابر روغن‌ها، حلال‌ها، چربی‌ها و مقاومت در برابر مواد شیمیایی این ماده را برای تولید شلنگ اختصاصی کرده است.

پلی اتیلن (Polyethylene / PE)

پلی اتیلن یک ماده پلیمری است. این ماده از واحدهای منفرد اتیلن تشکیل شده، به صورت زنجیری در آمده و مولکول بزرگ پلیمری را تشکیل داده است. پلی اتیلن‌ها خود از نفت خام تشکیل می‌شوند و برای تولید شلنگ مورد استفاده قرار می‌گیرند.

پی وی سی (Polyvinylchloride / PVC)

پی وی سی از پرکاربردترین مواد اولیه در تولید شلنگ است. این ماده با انواع نرم‌کننده‌ها مخلوط شده و به آسانی شکل می‌گیرد. با داشتن انعطاف‌پذیری فوق‌العاده بالا، شکل‌پذیری مناسب و وزن کم، بهترین انتخاب برای تولید شلنگ محسوب می‌شود. پی وی سی نیز جزء پلیمر‌های پرمصرف است.

شیلنگ باد

پلی پروپیلن (Polypropylene / PP)

پلی پروپیلن یکی دیگر از مواد اولیه شلنگ‌ها است که معمولاً به دلیل ارزانی، مورد استفاده فراوان قرار می‌گیرد. این پلیمر قابلیت ترکیب با سایر پلیمر‌ها را نیز دارد. به دلیل سبکی، باعث تولید شلنگی سبک نیز می‌شود.

نایلون و پلاستیک

نایلون و پلاستیک از جمله موادی هستند که برای تولید شلنگ به نسبت‌های مختلف استفاده می‌شوند. نایلون و پلاستیک نوعی پلیمر هستند که از نفت خام تشکیل می‌شوند. نایلون‌ها درخشان هستند و در واقع سطح درخشان شلنگ‌ها به سبب وجود این ماده است.

نخ موجود در شلنگ، می‌تواند از جنس‌های مختلف باشد و ویژگی منحصربه‌فردی به شلنگ بدهد. جنس‌های مختلف نخ عبارت‌اند از:

ابریشم
پلی استر
منجد بافته‌شده کششی
نایلون

معرفی شیلنگ بنزین

ویژگی شیلنگ باد نخ دار

شیلنگ باد نخ دار در انواع مختلفی وجود دارد. هر کدام از این شلنگ‌ها با توجه به ماده اولیه و جنس، ویژگی مخصوص به خود را دارند. اما برخی از ویژگی‌ها کلی بوده و شامل تمام شلنگ‌ها می‌شود. در ادامه با این ویژگی‌ها آشنا می‌شوید.

شلنگ‌های نخ دار را با عنوان شلنگ منجید دار و یا شلنگ فشار قوی می‌شناسند. علت این نام‌گذاری این است که شلنگ باد نخ دار در ساختار خود دارای نخ بوده و از مقاومت بسیار بالایی برخوردار است.
پوشش لاستیکی که روی شلنگ قرار دارد، از شلنگ در برابر عوامل مختلفی چون: آتش، روغن، خورندگی، سایش، مواد شیمیایی، حرارت، سرما و … محافظت می‌کند.
این شلنگ در بازه دمایی منفی 20 الی مثبت 80 درجه سانتی‌گراد از خود مقاومت نشان می‌دهد. یعنی در این بازه دمایی کارایی خود را حفظ کرده و دچار تغییر شکل نمی‌شود.
به دلیل ساختار و جنس فوق‌العاده‌ای که دارد در برابر شرایط آب‌وهوایی نامناسب، ضربه، پارگی، کشش، فشار و … از خود مقاومت نشان می‌دهد.
شلنگ باد نخ دار وزن کمی دارد و به همین خاطر در صنایع مختلف به طور گسترده و به آسانی مورد استفاده قرار می‌گیرد.
این شلنگ انعطاف‌پذیری بالایی دارد و در مکان‌های پر پیچ‌وخم نیز قابل استفاده است.
نخ‌های موجود در شلنگ، مقاومت شلنگ را در برابر فشار سیال افزایش می‌دهند. یعنی فشار بین بازه 10 تا 200 بار را بدون تغییر شکل، تحمل می‌کنند.
این شلنگ قابلیت شستشو داشته و در صورت کثیف بودن می‌توان آن را شست.
این محصول بسیار منعطف است، به راحتی جمع شده و در هم نمی‌پیچد.
علاوه بر فشار کاری بالا، فشار ترکیدگی این شلنگ نیز زیاد است. یعنی فشار زیادی را از سمت سیال تحمل کرده ولی نمی‌ترکد.
لایه بیرونی شلنگ ضد ازن است و حتی در برابر پرتوهای فرابنفش خورشید مقاومت بالایی دارد.
تنوع در رنگ، نوع، جنس مواد اولیه، سایز، روکش نخی و یا نخی که در ساختار آن‌ها به کار رفته، از مهم‌ترین ویژگی‌های شلنگ محسوب می‌شود.

ساختار شلنگ باد نخ دار

شیلنگ‌های باد نخ دار یک ساختار کلی دارند و بر طبق این ساختار، ویژگی‌ها و کاربرد‌هایی را رقم می‌زنند. در ادامه با این ساختار آشنا می‌شوید. ساختار شیلنگ باد نخ دار از سه لایه کلی تشکیل شده است:

لایه داخلی
لایه میانی
لایه خارجی
هر کدام از این لایه‌ها می‌توانند جنس مختلف داشته باشند. نکته‌ای که حائز اهمیت است این است که لایه داخلی باید با سیال، گاز، هوا و یا باد منتقله سازگار باشد.

لایه میانی به گونه‌ای باشد که بالاترین مقاومت را به شلنگ بدهد. گاهی اوقات لایه میانی خود از چند لایه نخ تشکیل می‌شود. مثلاً شلنگی که در ساختار خود چهار لایه نخ دارد، نسبت به شلنگی که دو لایه نخ دارد، مقاومت بیشتری را شامل می‌شود.

لایه خارجی نقش لایه محافظ را بازی کرده و باید از شلنگ در برابر عوامل مختلف محافظت کند.

aaligoli
درباره ما
ارسال دیدگاه