بست چیست؟ آشنایی 100% و معرفی کامل انواع بست ها

بست کمربندی

بست چیست؟ آشنایی 100% و معرفی کامل انواع بست ها

با مطالعه و مشاهده این بخش شما اطلاع پیدا مینمایید از خاصیت انواع چفت ها و همچنین شناخت کلی از انواع مدل بست ها، انواع جنس بست ها، انواع سایز بست ها و انواع مارک و رنگ بست ها و همچنین به معرفی برخی از مدل ها نیز اشاره میشود.

در این قسمت از مقاله به کلیات اشاره میشود و برای اطلاع از جزئیات چفت ها مقالات دیگری نیز ارائه میدهیم تا با تفکیک مطالب، تصاویر و ویدیوها، کسب اطلاعات راحت تری داشته باشید. شما میتوانید برای اطلاع از قیمت بست ها پس از مطالعه این صفحه در پایان وارد فروشگاه وب سایت شده و همچنین در صورت نیاز به تهیه قطعه مورد نظر خودتان آن را ثبت و سفارش دهید.

بست چیست؟ تعریف بست

چفت و بست قطعه و یا قطعاتی میباشد که بعضا در دسته اتصالات پیچی و بعضا لوازم جانبی اتصالات قرار میگیرد و این نشان دهنده تنوع بسیار بالای این قطعه صنعتی میباشد. تنوع آن ها آنقدر بالا میباشد که نمیتوان تعریف کلی برای آن بیان نمود.

ولی ماهیت آن را شرح میدهیم تا با آن آشنا شوید. و در مقالات مرتبط با چفت های مختلف هر یک را جداگانه تعریف مینماییم.

این قطعات پر مصرف صنعتی عموما به مفتول فلزی یا پلاستیکی خمیده یا گرد یا نیم گرد یا چند وجهی گفته میشود که به ‌عنوان اتصال دهنده بین دو شی و یا نگهدارنده اشیاء و قطعات بکار می‌رود و بعضی از آنها چفت های رزوه دار و بعضی مدل های بدون رزوه میباشند.

بست فلزی چیست؟

ویژگیهای بست

از ویژگیها و خاصیت های آن به گزینه های زیر میتوان اشاره نمود.

شکل / مدل های بست

آلیاژ / جنس های بست

ابعاد / اندازه های بست

که سه مورد ذکر شده از ویژگی های اصلی چفت ها میباشند و دیگر ویژگیها شامل:

مارک ها

رنگ ها

پوشش / روکش ها (گالوانیزاسیون) یا همان آبکاری

نام های دیگر بست

این نمونه قطعه اشکال و مدل های مختلفی دارند، از نام های دیگر آن میتوان به گیره، چفت صنعتی و کلیپس نیز اشاره نمود.

بست به انگلیسی (clamp) نوشته میشود و در فارسی کلمپ تلفظ میشود.

از نامهای انگلیسی آن ها به این موارد نیز میتوان اشاره نمود.

(climp), (Fastening), (lock), (Fastener), (Mounting Bracket)

با اضافه نمودن مدل و یا آلیاژ به کلمه اصلی آن در انگلیسی از دیگر نوع های آن نیز میتوان معرفی و به شکلهای زیر مثال زد.

بست های لوله (Pipe Clamp) و بست های پیچی (Bolt Clamp) و بست های کابل (Cable Clamp)

از لحاظ جنس آن ها

بست های فلزی (Metal Clamp)

بست های استیل (Steel Clamp) (Stainless Steel Clamp)

بست های آهنی (Iron Clamp)

بست های فولادی (Alloy Steel Clamp)

بست های برنجی (Brass Clamp)

بست های مسی (Copper Clamp)

بست های آلومینیومی (Aluminium Clamp)

بست های پلاستیکی (Plastic Clamp)

بست های لاستیکی (Rubber Clamp)

معرفی انواع مدل بست

طیف گسترده ای از انواع چفت های استاندارد و همچنین چفت های خاص برای کاربردهای خاص وجود دارد. چفت های صنعتی را می‌توان برحسب کارکرد و فرم‌ های خود به چند دسته، دسته ‌بندی کرد. در مقالات دیگری که در باره آن ها ارائه داده ایم به طور کامل و مفصل در مورد این موضوع توضیح داده ایم. از اشکال مختلف چفت ها میتوان متوجه شد که تنوع مدل ای قطعه ها فراوانی بالایی دارد و در یک مقاله نمیتوان این مبحث را جمع بندی نمود توضیح آن ها به صورت تک تک در این صفحه امکان پذیر نمیباشد.

بنابراین در این صفحه به موارد کلی و مدلهای بست های مصرفی بیشتر پرداخته میشود. برای دریافت اطلاعات تخصصی تر در مورد مدل های مختلف چفت ها میتوانید به بخش معرفی محصولات در نوار منو وب سایت رفته و یا در قسمت مقالات وب سایت در مورد این موضوع اطلاعات بیشتری کسب نمایید.

لیست انواع بست، عکس های بست، مطالب و بسیاری موارد دیگر در قسمت های مختلف وب سایت موجود میباشد که پس از ثبت نام در وب سایت از طریق ناحیه کاربری میتوانید به قسمت های پنهان که فقط برای کاربران عضو در وب سایت قابل نمایش است رفته و مطالعه و بررسی نمایید. تقسیم بندی مدل چفت ها متنوع میباشد که به برخی از آن ها در اینجا اشاره میشود.

به معرفی نام چند نمونه میپردازیم که بیشتر دیده میشوند.

بست کمر بندی یا کمری که از نوع پلاستیکی و فلزی آن موجود میباشد.

چفت های لوله و اتصالات،چفت های گونیا، چفت ال، چفت اگزوز، چفت باتری، بست سیم بکسل، بست پایه دار، چفت پروانه ای، چفت تابلو، کلیپس تسمه ای، چفت ریلی، گیره ریگلاژی، بست رگال، چفت شیلنگ، چفت شیشه، چفت قوطی، چفت عایق دار، چفت طبقه، بست کرپی، بست قلاب دار، بست نوار نقاله، چفت مفتولی، چفت یوبولت، بست گازی.

و بسیاری از مدل های دیگر که در این مقاله نمیتوان به تمام آنها اشاره نمود و در یک مبحث جدا و تخصصی تر برای کسانی که نیاز به اطلاعات تخصصی چفت ها دارند جدول دین آن ها و دیگر خصوصیاتشان ارائه میشود.

چفت ها به صورت ساده و خاص در شکلهای مختلفی تولید و ارائه بازار میشوند و هر یک از آنها بنا به استانداردهای بست دارای زیر مجموعه هایی میباشند که به معرفی آنها نیز میپردازیم.

در مورد سر و نوک و بدنه آنها نیز مدل های مختلفی دارند مانند محدب و تخت و گرد و دیگر موارد. در مورد انواع شکلهای بست در مقاله های مختلفی که در وب سایت قرار داده ایم و در آینده نیز به آنها اضافه میشود به طور کامل تمامی آنها را معرفی و شرح میدهیم که میتوانید از آنها استفاده کنید.

با توضیحات ارائه شده میتوانیم نتیجه بگیریم که مشخصات مختلفی هستند که میتوانند مدلهای گوناگون چفت ها را تشکیل دهند و و در اغلب موارد بنا به محل استفاده و نوع و نحوه نصب چفتها و کارایی آنها است که مدل آن مشخص میشود.

در مورد شناخت مدل های مختلف انواع چفتها در وب سایت وارد معرفی محصولات > قسمت دسته مربوط به آن ها شده و بسیاری از محصولات را بازدید نمایید و همچنین برای خرید چفت ها از قسمت فروشگاه بست وب سایت مشخصات کامل آنها را (مشاهده – بررسی) و اقدام به خرید نمایید. تلاش شده در قسمت فروشگاه به فروش انواع بست های مختلف توجه شود.

معرفی انواع آلیاژ بست

جنس این قطعات بر اساس کاربردشان از مواد مختلف تشکیل میشود و هر کدام از این جنس ها نیز بر اساس کارایی از آلیاژهای مختلف در گروه خود تقسیم میشوند.

جنس این محصولات صنعتی نیز به مانند مدلهای آن از تنوع بالایی برخوردار است که در این قسمت به برخی از آلیاژهای پرمصرف آنها پرداخته میشود. جنسهای انواع آن ها بر اساس شرایط و موقعیت محیطی نصب انتخاب و تولید میشود برای مثال از پر مصرفترین آلیاژ بست ها میتوان به موارد زیر اشاره نمود.

بست استنلس استیل / استیل / مسی / برنجی / فولادی / آهنی / آلومینیومی / پلاستیکی / چوبی

جنس های دیگری نیز هستند که برای مصارف خاص در تولید انواع چفت ها استفاده میشود که در مقاله های دیگری به آنها اشاره میشود.

بست استیل
بست استیل

نحوه اندازه گیری بست ها

محاسبه سایز گیری آنها بر اساس محل نصب و مدل هایشان متفاوت میباشد. ابزار استاندارد جهت اندازه گیری چفت ها کولیس و در صورت موجود نبودن به ناچار خطکش میباشد. کولیس ها دقیق تر از خطکش میتوانند اندازه به ما بدهند و بعضی اوقات که اندازه بسیار مهم میباشد حتما باید از کولیس استفاده شود. سایز های چفت ها عموما از زیر یک سانتیمتر شروع میشود و بنا به موضوع مصرف آن به اندازه های بالاتر نیز میرسد.

انواع سایز ها عموما به چند قسمت سایزهای مصرفی، صنعتی و خاص تقسیم میشود، نمونه های مصرفی که از نامشان مشخص است مصرف بالایی دارد و در بازار فروش بست موجود میباشد و چفتهای صنعتی که در بخش صنعت مورد استفاده قرار میگیرد که عموما از لحاظ اندازه از مدلهای مصرفی بزرگتر هستند سایزهای خاص خود را دارا میباشند.

همچنین نمونه های خاص که بر اساس مصرف مصرف کننده گان به تولید کننده گان سفارش داده میشود.

در نحوه اندازه گیری اندازه به چند نکته باید توجه نمود، تا انتخابی اصولی و کارآمد برای نصب انجام شود که شامل ابعاد مختلف محل نصب و ابعاد مختلف قطعه مورد استفاده در آن میباشد. باید فضای اختصاصی برای نصب در محل مورد نظر وجود داشته باشد به علت مهم بودن این قسمت در مقاله ای دیگر نحوه انتخاب اندازه ها توضیح داده شده است که در صورت نیاز به آن مراجعه کنید.

انتخاب مناسب اندازه و جنس ها مخصوصا استانداردهای آن برای جلوگیری از خرابی در اتصالات و سازه ها بسیار مهم است. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد ابعاد و اندازه های آن ها میتوانید از بخش مقالات در قسمت اطلاعات وب سایت استفاده نمایید و یا در قسمت لیست محصولات در بخش امکانات لیست سایزهای انواع چفت ها را مشاهده نمایید.

پس به این نتیجه میرسیم که برای نصب چفت و بست اول باید مدل آن مشخص شود تا نحوه بستن مشخص شود زیرا هر کدام به نحو مشخصی نصب و اجرا میشوند.

معرفی انواع اندازه بست

اندازه چفت ها بنا به کاربرد و محل نصب گوناگون میباشند، اندازه های مختلف چفتها بر حسب کاربردهایی که دارند تولید و ارائه بازار میشوند اگر ابعاد بست ها را به طور خلاصه بخواهیم شرح دهیم میتوانیم بگوییم که شامل چفت های کوچک، چفت های متوسط، چفت های بزرگ میشود. چفت های خیلی کوچک و خیلی بزرگ هم میتوان به آن اضافه نمود.

البته برخی مواقع از ارتفاع نیز استفاده میشود مثلا بلند و کوتاه که نمونه ای دیگر از مشخصه های ابعاد این فرآورده میباشد. در مورد لیست سایزهای چفت ها در قسمت لیست محصولات مطالب و تصاویری ارائه میشود.

در نمونه هایی از آن ها در مشخصه هایی از اندازه گیری باید به انواع قطر ها، انواع طول ها، انواع عرض ها، انواع ارتفاع ها، انواع ضخامت ها توجه داشت و میتوان اندازه ها را به میلیمتر و یا اینچ حساب نمود که به اصطلاح به آنها چفت های میلیمتری و چفت های اینچی گفته میشود. در بیشتر موارد اندازه ها را به میلیمتر میگیرند و استفاده میکنند و در ابعاد بزرگ بعضا از اینچ استفاده هم میکنند به طور مثال استاندارد اندازه گیری چفت در آمریکا به اینچ میباشد.

معرفی انواع مارک بست

اکثر این قطعه صنعتی پر مصرف دارای مارک هستند که می توانند از مواد مختلفی مانند فلز و پلیمر ساخته شوند. بیشتر مدل هایشان از نوع وارداتی و یا خارجی هستند که از بهترین مارک های آن اروپایی و آمریکایی میباشند که از دقت بالایی برخوردارند و طبق استاندارد کاملی تولید میشوند. البته نمونه های چینی و بست های تایوانی هم در بازار موجود میباشد که بیشتر از دیگر مارک ها به چشم میخورند.

مدل فلزی ترک هم از مارک های مناسبی میباشد و از نمونه های ایرانی هم میتوان در بازار مشاهده نمود که برخی باکیفیت و برخی نامرغوب هستند.

در هنگام خرید چفت و بست باید به نکاتی در مورد کیفیت و مارک توجه نمود. آنها باید کاملاً پرداخت شده و بدون زنگ‌زدگی، ترک یا برآمدگی زائد باشند و می بایست بدون پلیسه (زائده) در بدنه آن باشد و چفت دنده دار، رزوه استاندارد داشته باشد. استحکام کششی و عدم خمیدگی منوط به استفاده مواد اولیه مطابق با استانداردهای متعارف می باشد و همچنین وزن خالص یا تعداد ذکر شده روی کارتن بسته ‌بندی بست ها دقیقاً مطابق با محتویات داخل آن باشد.

مصرف کنندگان آنها میتوانند بر حسب مصرف خود از بین مارک تولید کنندگان که فراوان میباشد انتخاب خود را انجام دهند.

بعده ها مقاله هایی در مورد بهترین مارک های این کالا منتشر میکنیم تا با برندهای استاندارد و مناسب آشنا شوید.

نکته ای در مورد چفت کمربندی: مدل چفت کمری برای نخستین بار توسط شرکت الکتریکی توماس و بتس، در سال ۱۹۵۸ تحت نام تجاری Ty-Rap اختراع شد. در ابتدا آن‌ ها برای مهار سیم های هواپیما طراحی شده بودند. در طرح اصلی از یک دندانه فلزی استفاده می‌شد، و هنوز هم قابل تولید هستند.

طراحی‌های تولیدکنندگان بعداً به طرح‌های پلاستیکی تغییر پیدا کرد که از نمونه های پر مصرف در حال حاضر میباشد و در بازار ایران بین مارک های مختلف ایرانی و خارجی رقابت شدیدی از لحاظ کیفیت و قیمت برقرار میباشد.

بست فلزی تایوان چه ویژگی هایی دارد؟

معرفی انواع رنگ بست

رنگ چفت ها نقش اساسی در کاربردشان ندارند ولی روکش یا پوشش آن ها در برخی موارد مهم میباشد. از پر مصرف ترین رنگها میتوان موارد زیر را نام برد:

بست رنگی یا چفت رنگی در رنگهای گوناگونی موجود میباشند که به دلیل جنس مدلهای رنگی میباشد که این قابلیت نمایان میشود و در نوع نصب تاثیری ندارد.

کروم / کروم نیکل / براق

نقره ای / طوسی / مات و یا کدر

طلایی / زرد / رنگ برنج

مشکی یا سیاه

سفید / رنگ استیل

رنگ مس

و دیگر رنگها که کمتر به چشم میخورد.

بست گالوانیزه گرم و گالوانیزه سرد بنا به محل قرار گیری و مصرف میتوانند متفاوت باشند. بست آبکاری گرم برای محیط های ناسازگار و سخت تر از لحاظ شرایط جوی استفاده میشود و آبکاری سرد در محیط های معمولی تر مورد استفاده قرار میگیرد. چفت گالوانیزه سرد یا چفت های گالوانیزه گرم نمونه هایی هستند که طی یک سری فرایند روکش میشوند.

نمونه های گالوانیزه سرد اکثرا رنگ روشن بوده و از نوع چفت ضد زنگ میباشد. انواع گالوانیزه سرد در بازار اتصالات موجود میباشد زیرا پر مصرفتر هستند.

البته در رنگ بندی چفت های کمربندی فراوانی زیادی وجود دارد نمونه چفت کمری سیاه و چفت کمری سفید و قرمز و سبز و آبی و دیگر رنگها در این مدل وجود دارد.

کاربرد بست ها | مصارف مختلف

چفت های مکانیکی اجسامی هستند که برای نگه داشتن اشیا یا دیگر قطعات در کنار هم استفاده می شوند این فرآورده های صنعتی در کاربردهای مختلف در فضای باز و بسته استفاده میشوند، چفت های پلاستیکی به طور گسترده ای برای مقاومت در برابر رطوبت و طیفی از دیگر ویژگی های دوام بالا مورد استفاده قرار می گیرند.

به عنوان مثال ، اکثر مدل های مدرن از جنس PP/uPVC در دسترس اند که به طور گسترده به طیف وسیعی از خطرات بالقوه مانند هدایت الکتریکی ، شوک حرارتی و تغییر رنگ UV مقاوم اند.

هر یک از نونه ها کاربرد خاص خود را دارد، مثلا چفت لوله به سادگی با محاصره طول قطعه یا لوله یا کابل کار می کنند در حالی که به دیواره ها یا ساختارهایی متصل شده و به این ترتیب باعث نگه داشتن کابل به صورت محکم در جای خود می شوند. با ذکر سوال زیر میتوان به کاربردش در بخشی از یکی از صنایع پی برد.

گیره لوله برای چه مواردی استفاده می شود؟

کلیپس های لوله در طیف وسیعی از اندازه ها و قطرها در بازار موجود هستند و از پر مصرف ترین نمونه های این مدل قطعات هستند. و شکل های کلیپس تک پیچ، کلیپس دو پیچ، کلیپس سه پیچ آن ها معروفترین ها هستند.

در بیشتر موارد، گیره های لوله با ثابت کردن ایمن در اطراف لوله و آویزان کردن آن از سطح یا سیستم ریلی کار می کنند. آنها به سادگی اطراف لوله را قفل می کنند تا آن را در جای خود محکم کنند تا محکم شود. از آنجایی که انواع مختلفی از چفت یا گیره لوله وجود دارد، در دیگر مطالب سایت متوجه خواهید شد که آنها می توانند کمی متفاوت از یک دیگر عمل کنند.

آن ها در صنایع و موارد مختلفی مورد استفاده قرار میگیرند به طور مثال میتوان به موارد زیر اشاره نمود:

خودرویی، لوله و اتصالات، فلنج و لوله کشی، ساختمانی، سیم کشی، الکتریکی و برقی، مخابراتی، صنایع نفت و گاز، جرثقیل ها و موارد مختلف دیگر که در مقاله هایی دیگر با جزییات به آنها پرداخته میشود.

لازم به ذکر است که نمونه های کمربندی آن از جدید ترین مدل ها میباشند که در چند سال اخیر در بسیاری از صنایع مختلف به چشم میخورد و کاربرد فراوانی دارد.

مزایای بست ها

این قطعات یکی از عمومی ترین مهار کننده ها می باشند که از شکل دادن فلزات و پلاستیک ها ساخته می شوند.

مدل های چند تکه ای اتصالات نسبتا ساده ای هستند ولی بعضا با مدل های پیچیده نیز روبرو میشویم که به طور گسترده در بسیاری از تنظیمات مربوط به نصب و راه اندازی مورد استفاده قرار می گیرند.

از مزایای آن ها میتوان به موارد زیر اشاره نمود:

هزینه های مناسب و صرفه جویی در زمان برای انجام اتصالات.

جلوگیری از ریزش و تخریب سازه ها.

دارای استاندارد های ISO- BS – DIN – ANSI

اتصال استاندارد و یا کمک به یک اتصال مناسب و ایمن.

وجود انعطاف‌پذیری بالا و تنظیم در اندازه.

قفل شوندگی مناسب و استاندارد.

اتصال نیمه موقت و در صورت نیاز باز کردن راحت آن.

استقامت مناسب و تحمل بار و فشار بالا.

معرفی بست دوقلوی کیپر

نحوه نصب بست

با توجه به مدلهای متفاوتی که دارند روشهای نصب چفت ها نیز متفاوت میباشد. هر یک از شکل ها نصبت به محل نصبش و کاربردی که دارد به روش های گوناگون مخصوص به خود نصب و اجرا می شوند.

بنابر این باید نصبت به مدلشان و محل نصبشان با رعایت اصول استاندارد، نصب انجام شود برای این موضوع میتوانید به مقالات روش نصب انواع چفت ها در وب سایت مراجعه نمایید که به مرور انواع مختلف آن در وب سایت مجموعه ارائه و بارگذاری میشود.

بازار خرید و فروش بست

پخش چفت ها یا گیره های صنعتی محتلف در بازار اتصالات پیچی تهران توسط فروشندگان چفت انجام میشود که فروش آن را به نقاط مختلف کشور یا خارج از کشور انجام میدهد و فروش عمده بست و فروش خرد بست را بر عهده دارد. کارخانه ها و کارگاه تولیدی زیادی در ایران موجود میباشد که صنایع چفت سازی ایران را متشکل میشوند.

مرکز فروش بست و یا مرکز خرید بست در ایران زیاد میباشد و اکثر آن در تهران مستقر میباشند ولی فروشگاه یا مرکز پخش بست به صورت کامل از تمام آنها در یک مکان موجود نیست و دیده نشده فروشگاه های پیچ و مهره و بست به صورت تجمیعی با یک دیگر نیز بیشتر از مدل تخصصی آن دیده میشود.

فروشگاه تخصصی در تهران کم و بیش موجود میباشد. خرید اینترنتی بست از مراکز معتبر و متخصص در حال حاضر بهترین روش برای معامله میباشد که مجموعه ما سعی کرده فروش اینترنتی بست ها را به صورت جامع شروع کرده و پشتیبانی نمایید و در این زمینه آماده کمک ها و همکاری با شرکت های مختلف میباشد و فروشگاه حضوری نیز به زودی راه اندازی میشود.

aaligoli
درباره ما
ارسال دیدگاه